Stoppen met Roken

                    'Onafhankelijke informatie over stoppen met Roken'


 

Stoppen met Roken

  
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

  

Wat gebeurd er met uw lichaam na het stoppen met roken?Tijdlijn Stoppen met roken

Tijdlijn Lichamelijke gevolgen:
20 minuten De bloeddruk en polsslag worden weer normaal.
 
24 uur Alle sporen koolmonoxide hebben het lichaam weer verlaten. Je moet veel hoesten. De longen werken aan een schoonmaakactie om vuil in je longen naar buiten toe te werken.
 
48 uur Alle nicotine is uit het lichaam. Je smaak- en reukvermogen worden beter.
 
72 uur Het ademen gaat makkelijker en je hebt meer energie
 
1 week De behoefte aan een sigaret is groot. Er kunnen ontwenningsverschijnselen (hoofdpijn, keelpijn, snel geïrriteerd) optreden. Voor stevige rokers kan het gebruik van nicotinevervangende middelen de behoefte doen afnemen. In ieder geval zullen de ontwenningsverschijnselen in de komende week langzaam minder worden. Je longfunctie begint zich al te verbeteren.
 
1 maand De bloedsomloop is verbeterd. Daardoor gaat het bewegen makkelijker en is je conditie beter. Je smaak en reukvermogen is beter geworden. Je kunt meer trek hebben in eten. Het is dan ook normaal dat je een paar kilootjes aankomt. Probeer wel een beetje te letten op wat je eet, door geen vet- en/of suikerrijke snacks te eten. Kijk hier voor meer informatie over gezond en lekker eten.
 
2 maanden De behoefte aan een sigaret is stukken minder en de onthoudingsverschijnselen zijn verdwenen. De geestelijke verslaving is echter nog niet voorbij en blijft voor de komende periode punt van aandacht.
 
3-9 maanden Je longfunctie is met 10% verbeterd. Ademhalingsproblemen zoals kuchjes en piepen zijn minder geworden. Je voelt je zekerder, fitter, gezonder. je bent ook minder verkouden en als je verkouden bent, ben je sneller op de been.
 
1 jaar Je bent definitief gestopt en mag jezelf beschouwen als een niet-roker. Het risico op hart- en vaatziekten en kanker is lager dan van rokers die niet zijn gestopt met roken.
 
2 jaar Het risico op hart- en vaatziekten is 50% minder als het risico van iemand die niet is gestopt met roken.
 
5 jaar Het risico op kanker is 50% minder in vergelijking met het risico van iemand die niet is gestopt met roken.
  
Menu:

Stoppen met Roken

Stoppen met Roken Videos

Video Begeleiding

De Tijdlijn

Nicotine Verslaving

Echt Stoppen

Nicotine Kauwgom

Nicotine Pleisters

Neus Sprays

Allen Carr

Acupunctuur

MOOS Methode

Softlaser Methode

Stoppen & Aankomen

Zwangerschap

Stoppen met Roken Links

Ik Stop met Roken DVDGebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2021 Met roken stoppen .nl