Stoppen met Roken

                    'Onafhankelijke informatie over stoppen met Roken'


 

Stoppen met Roken

  
AANMELDEN NIEUWSBRIEF

  

Roken en zwangerschap?Zwangerschap en roken

Roken vermindert de vruchtbaarheid. Bij vrouwen halveren vijftien sigaretten per dag de maandelijkse kans op een zwangerschap. Dat betekent dat het twee keer zo lang duurt voordat een vrouw zwanger is. Rokende mannen hebben slechter zaad dan niet-rokende mannen. Ze maken minder spermacellen, minder spermavloeistof en de zaadcellen hebben vaker een afwijkende vorm.

Roken tijdens de zwangerschap verhoogt het risico van een kind met een gespleten gehemelte, klompvoetjes en groeivertraging, maar ook van een miskraam, een placentaloslating en een doodgeboorte. Roken verdikt de wand van de placenta, waardoor de baby moeilijker voeding en zuurstof opneemt, en meer moeite heeft om zijn afvalstoffen kwijt te raken.

Dochters van rokende moeders hebben later vaker vruchtbaarheidsproblemen. Kinderen van rokende moeders hebben op volwassen leeftijd meer last van overgewicht. En ze zijn vaker agressief.

Rokende vaders hebben eveneens een verhoogde kans op een kind met een aangeboren afwijking. Het is niet bekend of dat komt doordat de vader zelf rookt, of doordat zijn vrouw passief meerookt.

  
Menu:

Stoppen met Roken

Stoppen met Roken Videos

Video Begeleiding

De Tijdlijn

Nicotine Verslaving

Echt Stoppen

Nicotine Kauwgom

Nicotine Pleisters

Neus Sprays

Allen Carr

Acupunctuur

MOOS Methode

Softlaser Methode

Stoppen & Aankomen

Zwangerschap

Stoppen met Roken Links

Ik Stop met Roken DVDGebruik van onderdelen van deze site geschied volledig op eigen risico | Contact | Privacy Beleid | © 2005 - 2021 Met roken stoppen .nl