Allen Carr: Stoppen met roken

Allen Carr’s “Stoppen met roken” is een boek dat ontworpen is om mensen te helpen hun verslaving aan sigaretten te overwinnen. Het boek is geschreven door de inmiddels overleden auteur Allen Carr, die zelf een voormalige zware roker was. In dit artikel zullen we bespreken wat het boek inhoudt, hoe het online wordt beoordeeld, voor wie het bedoeld is en of het de moeite waard is om te lezen.

Inhoud van het boek

Het boek begint met een beschrijving van de verslaving aan sigaretten en de psychologische factoren die bijdragen aan deze verslaving. Carr legt uit dat het niet de nicotine in sigaretten is die mensen verslaafd maakt, maar de angst om te stoppen met roken. Hij betoogt dat rokers deze angst kunnen overwinnen door de juiste mentaliteit te ontwikkelen en door de waarheid over roken te begrijpen.

Carr gaat vervolgens in op de verschillende excuses die mensen gebruiken om door te gaan met roken, zoals stress, gewichtstoename en sociale druk. Hij bespreekt ook de fysieke en psychologische voordelen van stoppen met roken en hoe mensen deze voordelen kunnen ervaren.

Het boek bevat ook praktische adviezen over hoe mensen kunnen stoppen met roken. Carr legt uit dat mensen niet hoeven te lijden tijdens het stoppen, en bespreekt verschillende methoden om de ontwenningsverschijnselen te minimaliseren. Hij benadrukt het belang van het hebben van de juiste mentaliteit om te slagen in het stoppen met roken en biedt verschillende technieken om de juiste instelling te ontwikkelen.

Beoordelingen online

Het boek “Stoppen met roken” van Allen Carr wordt over het algemeen positief beoordeeld online. Op Goodreads heeft het boek een gemiddelde beoordeling van 4,17 van de 5 sterren, gebaseerd op meer dan 12.000 beoordelingen. Veel recensenten prezen het boek vanwege de eenvoudige, directe en humoristische schrijfstijl van Carr en de praktische tips die hij biedt voor het stoppen met roken.

Voor wie is het boek bedoeld?

Het boek “Stoppen met roken” van Allen Carr is bedoeld voor iedereen die wil stoppen met roken, of het nu gaat om een lichte of zware roker. Het boek is ook geschikt voor mensen die al geprobeerd hebben te stoppen met roken, maar niet succesvol waren. Carr’s aanpak is gebaseerd op de overtuiging dat stoppen met roken geen pijnlijke, moeilijke of deprimerende ervaring hoeft te zijn, maar een positieve en levensveranderende stap.

Aanbeveling

Over het algemeen is het boek “Stoppen met roken” van Allen Carr een nuttige en praktische gids voor mensen die willen stoppen met roken. Carr’s benadering is gebaseerd op de overtuiging dat het stoppen met roken een positieve en verheffende ervaring kan zijn en wordt daarom goed ontvangen door de meest lezers.